Freelance

Ik heb dertien jaar ervaring in de journalistiek en de modewereld. Sinds september 2012 werk ik niet meer dagelijks op de redactie van een krant, maar als freelancer. U kunt contact met me opnemen voor schrijfwerk, copywriting, het leiden van discussies en talkshows en het geven van gastcolleges.

 

Media
Ik werk als modejournalist voor de Volkskrant en Volkskrant magazine. Voor de krant bezoek ik de modeshows in Parijs en Milaan, ga ik regelmatig naar exposities, ben ik een vaste gast van de Amsterdamse modeweek en spreek ik geregeld met gevestigde en opkomende smaakmakers uit binnen- en buitenland. Daarnaast schrijf ik voor modeglossy VOGUE en publiceer ik onder meer in HP de Tijd.

Voorbeelden:

 

Copywriting 
Ik schrijf ook teksten in opdracht van bedrijven. Zo heb ik gewerkt aan teksten voor de webwinkel van G-Star en schrijf ik teksten voor McGregor. Daarnaast werk ik als tekstschrijver en copywriter voor creative agency …,staat. Voor hen heb ik – onder meer – in mei 2015 en 2016 alle teksten en de eindredactie van het magazine van vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep voor mijn rekening genomen.

Voorbeelden:

Onderwijs 
Ik heb zelf aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) gestudeerd, sinds 2009 ben ik terug als docent. Ik ben betrokken bij de Minor Fashion & Editorial Branding, een Honoursprogramma dat is opgezet door Frank Jurgen Wijlens. Ik geef les in journalistiek en tekstredactie, en coach de studenten bij het maken van teksten voor een door hen bedacht magazine en/of website.

Voorbeelden: